Kom helemaal tot rust in
“in de 7e hemel”
Pluktuin Brabant / Limburg

Zin om een dag in de natuur door te brengen? Breng dan een bezoekje aan onze Pluktuin, de pluktuin light op de grens van  Brabant en Limburg en is eenvoudig bereikbaar.  We leiden je rond over ons erf waar je kennismaakt met allerlei fruit- en bloemsoorten. In onze pluktuin mag je zelf fruit plukken om mee te nemen of een eigen boeket samenstellen. 

De Pluktuin Brabant is het perfecte uitje voor het hele gezin!

Verken de flora en fauna van Pluktuin Brabant 

In onze Pluktuin is van alles te beleven. Je vindt ons op de grens van Limburg en Noord-Brabant, waar je een mooie tijd kan doorbrengen in onze bloemen- en fruitpluktuin. Tijdens de rondleiding door de pluktuin vertellen we je alles over de planten en bloemen die wij kweken en leren we je meer over onze werkwijze. Ook brengen we nog een bezoekje aan de bijen die een belangrijke rol in de Pluktuin Brabant vervullen.

Onze Bloemenpluktuin Brabant is ook voor de kinderen een leuk dagje uit. Zo hebben we een mooie speelplaats waar ze zich helemaal kunnen uitleven. Terwijl de kinderen de tijd van hun leven hebben in onze klimtoestellen heb je zelf de mogelijkheid om een eigen boeket samen te stellen. Pluk de planten die je mooi vindt en schik het tot een mooi boeket. Verder kun je in onze Pluktuin Brabant voor een klein prijsje fruit plukken om mee naar huis te nemen. Wij verbouwen van alles: aardbeien, bramen, appels, peren en frambozen zijn altijd bij ons in de zomer te verkrijgen.

Openingstijden:

6 Mei 2023 t/m 15 oktober 2023
van woe t/m zondag
10.00uur tot 17.30uur

Drink een kopje thee in de natuur bij Pluktuin Brabant

Rust even uit en neem plaats in onze theetuin, waar je kunt genieten van een kopje thee of koffie. Onze theesoorten zijn zelf samengesteld en kunnen ook voor thuis worden meegenomen. Ook kun je eigengemaakte honing en jam in het winkeltje van onze Theetuin Brabant verkrijgen. Bij de koffie en thee kun je een stukje vlaai of een broodje nuttigen. Voor de kinderen hebben we tosti’s en pannenkoeken in huis. Mocht je op een warme dag bij ons langskomen, dan hebben wij ook lekker ijs voor je in de aanbieding. In het ijs is fruit uit de Pluktuin Noord-Brabant verwerkt en smaakt dus ontzettend goed!

Boek een vakantiehuisje bij Pluktuin Brabant

Kun je maar niet genoeg krijgen van de mooie natuur? Reserveer dan een vakantiehuisje bij onze Pluktuin Noord-Brabant! We hebben vier huisjes op ons terrein staan, geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen. Onze vakantiehuisjes zijn heerlijk ruim en hebben een complete keuken met een vaatwasser. Zin in een luxe ontbijt? Wij van de Theetuin Brabant bieden een speciaal verrassingsontbijt aan met allerlei lekkere hapjes. Dat is nog eens lekker wakker worden! 

Verder hebben de huisjes een terras zodat je lekker buiten kunt zitten en kunt genieten van de natuur. De omgeving is groen en er zijn allerlei dieren en insecten te ontdekken. Je bevindt je dicht bij de pluktuin en kan deze op ieder moment bezoeken. Mocht je iets willen plukken, dan vragen we je wel om een kleine bijdrage.

Locatie:

Wij zijn te vinden tussen fietsknooppunt 9 en 29 (noord Limburg) en wandelknooppunt 93. Onze pluktuin ligt eveneens aan een doorsteek van het Struinpad van stichting Veen. Een prachtige wandeling door de Verheven Peel die is uitgezet door de stichting. Een mooi wandelblog met foto’s is hiervan ook nog te vinden via Ellen wandelt.

Menukaart & arrangementen

In onze pluktuin kunt u in alle rust genieten van een lekker bakje koffie of thee met huisgemaakte taart. U kunt bij ons ook terecht voor de lunch, er is keuze uit diverse heerlijke belegde broodjes of een lekker soepje.

Houd u er wel rekening mee dat het handig is om voor de lunch te reserveren om teleurstellingen te voorkomen; wij hebben geen hele grote capaciteit.
R
eserveren bij voorkeur via Whatsapp of per sms of email; de telefoon kunnen wij op openingsdagen niet altijd direct beantwoorden daar wij overdag druk zijn om klanten te helpen. Voor groepen is het sowieso gewenst om te reserveren, hiervoor hebben wij aparte arrangementen die u kunt bekijken.

in de 7e hemel hoogstamfruitboomgaard
Natuurvijver in de 7e hemel
bloemenweide en insectenhotel in de 7e hemel

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Bedankt!